Visie

Holisme

Holisme is afgeleid vanuit het Griekse ‘holos’: volledig, geheel. Een holistische visie betekent dat je alles als één geheel ziet. Alles hangt samen met elkaar: de aarde, de maan, de zon, het sterrenstelsel. Zonder aarde geen bomen en geen zuurstof en dus geen leven. Ook de mens bestaat uit het lichaam, de geest, gevoelens en gedachten en is onderdeel van zijn omgeving.

Ik ben ervan overtuigd dat de zorg voor onszelf, onze leefomgeving, de medemens, de natuur, het milieu allemaal van belang zijn om een zo evenwichtig mogelijk leven te leiden. Vandaar mijn praktijknaam ‘Chantal Poels, praktijk voor holistische gezondheid op natuurlijke basis’. Ik werk holistisch en zoveel mogelijk met producten die veilig voor mens en natuur zijn. Daarbij is ook consuminderen voor mij een belangrijk onderdeel: hoe kunnen we gelukkig zijn zonder alles te willen en moeten hebben.

Vanuit deze visie ben ik ervan overtuigd dat we preventief onze gezondheid optimaal kunnen houden. Als er toch klachten ontstaan en het welzijn van een persoon komt in het gedrang, dan is het van belang om te kijken naar de manier van leven en de wensen van de persoon en hoe dit vorm te geven. Dat is precies waarbij ik kan ondersteunen.
Voor meer inzicht over mijn werkwijze, klik op de verschillende buttons.