Wie ben ik

Over mij

Mijn naam is Chantal Poels (1967). Ik ben geboren in Midden Limburg, waar ik als kind opgroeide in het buitenleven met dieren.

Ik ben moeder van twee prachtige zonen (2000 en 2004) en een dochter (2006) die met 36 weken zwangerschap is overleden doordat ik ernstig ziek werd. Ook ikzelf heb dit maar ternauwernood overleefd. Na een hele zware periode van revalidatie en verwerking ben ik helaas gescheiden en moest ik alleen verder als co-ouder, wederom een zware periode.

Ik woon sinds 6 jaar samen met Marco, die mij twee bonuszonen en een bonusdochter gaf van dezelfde leeftijden als mijn kinderen. Als samengesteld gezin deden we ervaring op en leerden we hoe we twee compleet verschillende gezinnen en opvoedingen succesvol bij elkaar konden brengen.

Ik was geen gemakkelijke puber en de interesses die ik had voor opleidingen (conservatorium of zilversmid), werden destijds niet gewaardeerd. Na wat omwegen begon ik als ziekenverzorgende in de psychiatrie waar ik ook mijn opleiding deed. Na een viertal leerzame jaren ben ik overgestapt naar de opleiding voor z-verpleegkundige (mensen met een beperking). Ik werkte door mijn kennis van psychiatrie op groepen gedragscomplex met ouderen en jongeren. De laatste jaren in de zorg werkte ik als coördinerend begeleider jeugd en jongeren en casemanager specialistische zorg (ambulante gezinsbegeleiding).

Ik leerde hoe mensen fysieke klachten konden ontwikkelen die uiteindelijk helemaal niet fysiek waren maar door bijvoorbeeld stress, druk, burn-outs, Bore-outs, verlies, verdriet, onregelmatig leven of verkeerde voeding. Ik leerde hoe belangrijk het is om in het hier en nu te leven, om zoveel mogelijk in evenwicht te blijven en maximaal te genieten. Om meer diepgang te krijgen heb ik naast mijn opleidingen diverse cursussen en trainingen gedaan zoals trainer sociale weerbaarheid, Positive Discipline, executieve functies, motiverende gespreksvoering en diverse cursussen op gebied van coaching, diverse cursussen voor massage, klankschalen, en therapieën. In de zorg ben ik afgestudeerd met een onderzoek naar begeleiding bij rouw en verlies.

Ik heb HBO pedagogiek gestudeerd, waar ik ook leerde op wetenschappelijk gebied in te zoomen op gedrag en opvoeding. Via de opleiding pedagogiek ben ik terecht gekomen in het middelbaar beroepsonderwijs als docent pedagogische en psychologische vakken.

Omdat ik toch de extra aandacht voor het individu mistte, ben ik studenten gaan coachen in het mbo. Samen met de studenten die extra zorg nodig hadden of waar zorgen over waren, zocht ik naar de juiste weg, de juiste plaats met de juiste ondersteuning. Op deze manier kregen de studenten maximaal ruimte om zich te ontplooien, om zich gezien te voelen en op die manier ruimte te scheppen om keuzes te kunnen maken.

Nadat ik ook de Master Pedagogiek had afgerond kreeg ik de kans om te werken als adviseur passend onderwijs in het mbo. In deze functie zorg ik ervoor dat ons beleid maximaal is aangepast op de jongeren die iets extra’s nodig hebben om de kans tot het behalen van hun diploma zo groot mogelijk te maken.

Een aantal jaren geleden ben ik gestart met mijn eigen praktijk voor kindercaching. Ik zag echter dat ik veel meer in huis heb en zo is mijn praktijk uitgegroeid tot waar ik nu sta, en ik ben nog niet klaar met groeien!